Fatbike

Fatbike

Der er 1 produkt.
En fatbike kan bedst beskrives som en mountainbike med brede fælge og dæk, som er velegnet til cykling i kuperet terræn. Med en fatbike med elmotor kan du nemlig cykle på steder, hvor du aldrig har cyklet før, da du med en fatbike med elmotor kan forcere underlag af alt fra sne og is til sand og grus så let som ingenting. En ujævn skovsti fyldt med sten og rødder, der stikker op fra underlaget, er heller ikke noget problem med en fatbike med elmotor. Er du en eventyrlysten naturelsker, der kan lide at få pulsen op, så er en fatbike med elmotor et oplagt valg. Med en fatbike fra Boxbike.dk får du ikke blot en praktisk elcykel af høj kvalitet – du får også en sporty elcykel model til en billig pris. Lyder det som noget for dig? Så tjek vores smarte fatbikes med elmotor i vores produktoversigt herunder.
1 - 1 of 1 produkt
 • E-fatbike - 1000W Bafang M620 - 17Ah / 48V - STD big boss 23 975 DKK E-fatbike - 1000W Bafang M620 - 17Ah / 48V - STD big boss 23 975 DKK
  -3 000 DKK
  På lager - hurtig levering med DHL
  E-fatbike - 1000W Bafang M620 - 17Ah / 48V - STD big boss
  STD.bigboss.bfm620.1000w.48v

  Kør dine egne veje – på den fede måde! Sjov e-fatbike på 1000W der klarer det allermeste! Strømstad / STD big boss er en extrem fatbike med brølstærk Bafang M620 motor på hele 1000W. Topfarten er over 50 km/t og rækkevidden op til 75km. De 4,5 tommer brede KENDA JUGGERNAUT off-road dæk giver et komfortabelt vejgreb uanset om du skal gennem sandstrand,...

  23 975 DKK 26 975 DKK -3 000 DKK

Hvad er en fatbike?

En Fatbike er en form for mountainbike, som er udstyret med ekstraordinært store og brede dæk. En fatbike har desuden generelt en bredere konstruktion end alminelig mountain bike, som passer til dækkenes størrelse. De første fatbikes kunne opleves i 1986, hvor de med prototypedæk fra Michelin blev brugt til at gennemføre cykelløb i Sahara-ørkenen. Det var dog først, da fatbikes blev brugt til et 1000 kilometer langt cykelløb på tværs af Alaska, at de for alvor slog igennem. Løbet gik gennem skove, stærkt kuperede landskaber og førte tit deltagerne hen over lange strækninger på tilfrosne søer og vandløb. Her skilte fatbike-cyklerne sig for alvor ud fra de almindelige mountainbikes, fordi de gjorde det meget lettere for deltagerne at komme frem. Med en fatbike fra Bikebox.dk får du således en utrolig robust cykelmodel, som tilmed har et lager af ekstra kræfter grundet elmotoren. Du får tilmed vores fatbikes af høj kvalitet til en god og billig pris.

Elektriske fatbikes

Hos Boxbike.dk forhandler vi ikke blot den unikke cykelmodel kaldet en fatbike; vi forhandler fatbikes med elmotor, så du kan få det optimale ud af cykling i kuperet terræn. Med en fatbike med elmotor får du ekstra kræfter til at forcere de stejleste stigninger og komme hurtigere afsted på jævn såvel som ujævn vej. Det er helt op til dig selv, hvor meget elmotoren skal hjælpe til, og du kan sagtens køre på cyklen, helt uden af elmotoren er slået til. Du kan vælge mellem to forskellige modeller af fatbikes i vores sortiment; begge modeller er udstyret med elmotor – den ene med navmotor i baghjulet og den anden med kraftig krankmotor. Du kan læse mere om vores forskellige fatbikes ved at klikke på cyklerne i produktoversigten.

Fordele ved en fatbike

Generelt er alt bare større på en fatbike. Forgaflen og baggaflen er bredere, fælgene og kranken er bredere, ligesom også dækkene, som nok er det første du lægger mærke til, en hel del større end på en almindelig mountain bike. Selvom fælgstørrelsen på en fatbike oftest kun er 26”, gør dækkenes størrelse alligevel hele hjulet større end både en almindelig 28” cykel og en 27,5” mountainbike. Medtages dækket har en fatbike en hjulstørrelse, som er meget tæt på 29”. Samtidig er dækkene omtrent dobbelt så brede som almindelige mountainbike dæk - de er gennemsnitligt kun 2,5” brede, imens de fatbikes med el, som vi sælger hos Boxbike.dk, er udstyret med 4” brede dæk. Det er netop derfor, at en fatbike er velegnet til at køre i både sne, sand, småsten og andre typer underlag – en fatbike har nemlig et bedre greb og en bedre dæmpning end en almindelig mountainbike. Desuden gør størrelsen på en fatbike og dens dæk det meget lettere at beholde momentum, når du først er kommet i gang. Skulle det knibe med muskelkraften, eller er du ved at køre træt, er hjælpen heldigvis ikke langt væk – det er blot at slå elmotoren til. Det ekstra momentum gør det lettere og sjovere at forcere stigninger, hvorefter du med et sug i maven kan suse downhill i fuld fart. Bredden på dækkene på en fatbike gør nemlig, at du får et meget bedre greb i underlaget. Kombineret med de effektive skivebremser kan du derfor enkelt og effektivt bremse din fatbike igen, når det behøves.

Fatbike med eller uden affjedring

Hos Boxbike.dk kan du få din fatbike med både fast og affjedret forgaffel. Dækkene på en fatbike giver nemlig en vis affjedring i sig selv, og desuden er dæktrykket i dækkene på fatbikes generelt meget lavt – kun omkring 1 bar. Det gør det muligt for dig at køre over ujævnheder og selv lidt større sten på din fatbike, uden at det kan mærkes. Kører du meget på asfalt, kan det dog anbefales at pumpe dækket på din fatbike, så dæktrykket nærmere er 1,5 – 2,0 bar. Alt dette gør, at behovet for affjedring i stellet er langt mindre på en fatbike end på en almindelig mountainbike. Affjedringen gør dog din fatbike endnu mere behagelig at køre på især ved kørsel på mere ujævnt underlag. Det lave dæktryk og de brede dæk medvirker nemlig til, at vejgrebet er væsentligt bedre på en fatbike end på andre cykeltyper.

 

Fatbike – den fede måde at cykle i terræn

Med en fatbike med elmotor kan du komme frem overalt. Elmotoren gør nemlig cykelturen i kuperet terræn nemmere og kan give dig de sidste kræfter, der skal til, hvis stigningen er stejl eller underlaget er virkelig blødt. Se nærmere på vores udvalg af fatbikes med elmotor og find den fatbike, som passer bedst til dit behov. Husk desuden, at på visse fatbike modeller er det muligt at opgradere både motor og batteri, hvis du er ude efter længere rækkevidde eller mere sjov for pengene. Med en fatbike bliver det rigtig sjovt på den fede måde!