Optaget - men send gerne en besked!

Fatbike

Fatbike

Der er ingen produkter i denne kategori.

Fatbike med elmotor

Med en Fatbike kan du cykle på steder, hvor du aldrig har cyklet før. Sand, sne, is og grus forceres så let som ingenting. En ujævn skovsti fyldt med sten og rødder, der stikker op fra underlaget er heller ikke noget problem med en Fatbike. 
Tjek vores smarte Fatbikes med elmotor og læs mere om Fatbikes efter produktoversigten herunder.

Hvad er en Fatbike?

En Fatbike er en form for mountain bike, der er udstyret med ekstraordinære store, brede dæk, samt en bredere konstruktion, der passer til dækkenes størrelse.

De første Fatbikes kunne opleves i 1986, hvor de med prototypedæk fra Michelin, blev brugt til at gennemføre cykelløb i Sahara-ørkenen. Det var dog først, da de blev brugt til et 1000 kilometer langt cykelløb på tværs af Alaska, at de for alvor slog igennem. Løbet gik gennem skove, stærkt kuperede landskaber og førte tit deltagerne hen over lange strækninger på tilfrosne søer og vandløb. Her skilte Fatbike-cyklerne sig for alvor ud fra de almindelige Mountain bikes, fordi de gjorde det meget lettere for deltagerne at komme frem.

Elektrisk Fatbike

Hos Boxbike kan du købe en Fatbike med elmotor. Med den får du ekstra kraft til at forcere de stejleste stigninger og komme hurtigere afsted på jævn og ujævn vej. Du bestemmer selv, hvor meget elmotoren skal hjælpe til og du kan sagtens køre på cyklen, helt uden af elmotoren er slået til.

Du kan vælge mellem to forskellige modeller af fatbikes med el. Begge modeller er udstyret med elmotor – den ene med navmotor i bag hjulet og den anden med kraftig krankmotor.

Du kan læse mere om vores forskellige Fatbikes ved at klikke på cyklerne i produktoversigten.

Fordele ved en Fatbike

Generelt er alt bare større på en Fatbike. Forgaflen og baggaflen er bredere, fælgene og kranken er bredere og så selvfølgelig dækkene som nok er det første du ligger mærke til. Selv om fælgstørrelsen på en Fatbike oftest kun er 26”, gør dækkenes størrelse alligevel hele hjulet større end både en almindelig 28” cykel eller en 27,5” mountain bike. Medtages dækket, har en Fatbike en hjulstørrelse, der er meget tæt på 29”.

Samtidig er dækkene omtrent dobbelt så brede som almindelige mountain bike dæk. De er gennemsnitlig kun 2,5” brede, hvor de el-Fatbikes vi sælger på Boxbike, er udstyret med 4” brede dæk. Det gør det muligt at køre i sne, sand, småsten og andre underlag, på grund af et med bedre greb og dæmpning end på en almindelig mountain bike.

Samtidig gør cyklens og især dækkenes størrelse det meget nemmere at beholde momentum, når du først er kommet i gang. Kniber det med muskelkraften eller er du ved at køre træt, er hjælpen ikke længere væk end at slå elmotoren til.

Det ekstra momentum gør det lettere og sjovere at forcere stigninger, hvorefter du med et sug i maven kan suse downhill i fuld fart. Dæk bredden gør, at du får et meget bedre greb i underlaget. Kombineret med de effektive skivebremser kan du derfor enkelt og effektivt bremse cyklen igen når det behøves..

Med eller uden affjedring

Hos Boxbike kan du få din Fatbike både med fast og affjedret forgaffel. Dækkene giver nemlig en vis affjedring i sig selv. Dæktrykket er nemlig være meget lavt – kun omkring 1 Bar. Det gør det muligt at køre over ujævnheder og selv lidt større sten, uden at det kan mærkes. Kører du meget på asfalt kan det dog anbefales at pumpe fatbike dækket nærmere 1,5 – 2,0 bar.

Derfor er behovet for affjedring i stellet mindre på en Fatbike end på en almindelig Mountain bike. Affjedringen gør den dog endnu mere behagelig at køre på, især i uvejsomt terræn. Det lave dæktryk og de brede dæk medvirker til, at vejgrebet er væsentligt bedre på en Fatbike end på andre cykeltyper.

Den fede måde at cykle i terrænet

Med en el-Fatbike kan du komme frem overalt. Elmotoren gør det nemmere og kan give dig de sidste kræfter, der skal til, hvis stigningen er stejl eller underlaget er virkelig blødt.

Tjek vores elektriske Fatbikes og find den, der passer bedst til dit behov. Husk desuden, at på visse modeller er det muligt at opgradere både motor og batteri, hvis du er ude efter længere rækkevidde eller mere sjov for pengene.

Det bliver rigtig sjovt på den fede måde!