Hvad vejer en elcykel?

Hvor meget en cykel vejer varierer alt afhængig af, hvilken type cykel, der er tale om. Du kan dog være ret sikker på, at en elcykel som regel vil veje væsentligt mere end en almindelig cykel. Som udgangspunkt vejer en elcykel nemlig omkring 20-25 kg, hvilket skyldes, at en elcykel til forskel fra en almindelig cykel jo er udstyret med en motor og et batteri.

Elcyklens ekstra vægt

At en elcykel typisk vejer mere end en almindelig cykel kan naturligvis være en ulempe. I tilfælde af at elcyklens batteri løber tør for strøm undervejs på cykelturen, vil resten af cykelturen uden tvivl være betydeligt hårdere. Det er dog svært helt at komme uden om, at elcyklen af gode grunde er tungere end en almindelig cykel.

Se vores udvalg af elcykler.

Vidste du: at almindelige cykler uden elmotor typisk kan veje alt imellem 10 og 23 kg? En racercykel kan sågar veje under 10 kg, imens en citybike kan komme helt op på over 20 kg.

Vil du alligevel gerne sikre, at din elcykel ikke er tungere end højst nødvendigt, så kan det være en god idé at gå efter elcykler med en bestemt slags motor. Elcyklens vægt afhænger nemlig af, hvilken type motor din elcykel er udstyret med – der er nemlig forskel på, om din elcykel er udstyret med en centermotor eller en forhjulsmotor.

Er din elcykel udstyret med en centermotor vil den typisk veje mere end en elcykel med forhjulsmotor. Selvom en elcykel med forhjulsmotor ikke har nær så kraftig en motor som en elcykel med centermotor, bidrager en forhjulsmotor med en tilstrækkelig mængde energi til, at du sagtens kan nå op på de 25 km/t, som er makshastigheden for almindelige elcykler.

Vil du vide mere om de forskellige typer motorer til elcykler? Du kan læse mere om de forskellige motortyper til elcykler her.