Elcykel batterier

Der er ingen produkter i denne kategori.

Køb 24V, 36V, 48V og 52V batteri til din elcykel her.

Uden et opladet batteri kommer du ikke langt på din elcykel. Her på siden finder du en oversigt over de forskellige batterier til elcykler, som vi sælger. Efter oversigten kan du læse mere om, hvordan du vælger det rigtige batteri til din elcykel. Der er nemlig flere ting du bør være opmærksom på, hvis du vil undgå faldgruberne og unødige udgifter.

Læs meget mere om hvad du bør tænke på, efter produktoversigten herunder.

Uden strøm kører din elcykel ikke særlig langt. Strømmen leveres som regel fra et lithium-ion batteri, som du også kender det fra din mobiltelefon. Her på siden har vi et bredt udvalg af elcykel batterier som passer på mange forskellige elcykler. De fås i forskellige udformninger alt efter hvilket elektrisk system, der anvendes på cyklen, og med forskellig spænding og kapacitet. Især det sidste er vigtigt, da det er afgørende for, hvor langt du kan køre på dit batteri på en opladning.

Vælg den rigtige spænding på batteriet

Når du skal vælge batteri til din elcykel, skal du først og fremmest sikre dig, at du vælger et batteri, der afgiver den rigtige spænding i forhold til dit nuværende system. 36 volt er mest udbredt på almindelige elcykler i dag. 24 volt er ofte brugt på lidt ældre eller billigere elcykler og 48 volt bruges typisk på motorer der yder mere end de tilladte 250 watt. På Boxbike sælger vi elcykler og elcykel-kits på 36V og 48V, men vi har desuden 24 volts batterier som passer til elcykler af andre mærker. Klik på den ønskede spænding for at begrænse produktvisningen til netop denne batteritype.

Du har også mulighed for at købe en ekstra oplader til din elcykel. Også her skal du huske at vælge en oplader, der passer til den spænding, der anvendes på cyklen.

Vælg den rigtige batteritype

Dernæst skal du vælge den batteritype, der passer til din elcykel. De fleste elcykler anvender et batteri, der er monteret på bagagebæreren, mens f.eks. mange off-road og mountain bike cykler anvender et mindre batteri, der monteres i en holder på stellet. Vores store udvalg af forskellige batterityper, gør det muligt at købe dit erstatnings batteri på Boxbike, når det nuværende er slidt, selvom du har købt cyklen et andet sted.

Vælg et batteri med kapacitet nok til hele turen

Det næste du skal tage stilling til, er, hvor lang rækkevidde du har brug for. Batteriets kapacitet er afgørende for hvor langt du kan køre på en opladning. Batteriet kræver opladning fra elnettet og oplades ikke under kørslen. Derfor skal du vælge et batteri, der har kapacitet nok til at bringe dig både hele vejen ud og hele vejen hjem igen, uden at løbe tør for strøm.

Du kan sammenligne kapaciteten med størrelsen på tanken i en bil. Kapaciteten på batteriet måles i Ah (ampere timer/hours) og jo større kapacitet batteriet her, jo længere rækker det i princippet. Men som med en bil, spiller andre faktorer end tankens størrelse, også ind på hvor langt du kan køre ad gangen. Normalt rækker batterierne til mellem 30 og 80 kilometers kørsel, men i teorien kan du opleve endnu længere rækkevidde, alt efter hvor og hvordan du kører.

Hvor langt batteriet i praksis rækker, afhænger nemlig af flere faktorer, der kan variere fra dag til dag. Blandt andet betyder det noget, hvor meget du selv træder i pedalerne, hvor kuperet terrænet på ruten er, vejret, samt hvilket niveau du har sat elmotoren til at hjælpe til på. Jo mere motorkraft du anvender, og jo mindre du selv træder, jo kortere bliver rækkevidden.

Hvor langt kan du køre på en opladning

Vil du beregne, hvor langt du teoretisk kan køre på et batteri, starter du med at gange antallet af batteriets ampere timer (Ah) med antallet af volt. Det giver dig det antal watt-timer (Wh (watt timer/hours)), du kan trække ud af batteriet. Lidt forenklet kan man sige, at Wh fortæller dig, hvor mange watt batteriet kan levere hen over en time.

Eksempel:

Har du f.eks. et 9 Ah batteri på 36 volt giver det: 9 Ah x 36 volt = 324 Wh. Ved at dividere watt-timerne med effekten på cyklens motor, finder du ud af, hvor lang tids kørsel der optimalt set er strøm på batteriet til.
Har cyklen f.eks. en 250 watts motor, betyder det i teorien, at du kan køre med hjælp fra elmotoren i 324/250 = 1,29 time eller lig med cirka 1 time og 15-20 min, før cyklen løber tør for strøm.
Batteriet holder naturligvis længere, hvis du bruger elmotoren på de laveste niveauer, eller kører mere ned ad bakke end opad bakke, ligesom du ikke bruger batteri, hvis du slår hjælpen fra elmotoren helt fra.

Sørg altid for 15 - 30 % ekstra kapacitet

Selv de allerbedste lithium-ion batterier – som vi sælger på Boxbike, mister noget af deres kapacitet med tiden. Derfor er det en rigtig god idé, at du vælger et batteri med mindst 15 til 30 % mere kapacitet end det du reelt har brug for i hverdagen. Køber du billigere batterier fra ukendte, oftest kinesiske producenter, bør du overveje at vælge endnu større kapacitet, end du har brug for, da levetiden her som regel er kortere og kapacitetstabet større.

På den måde er du bedre sikret mod, at løbe tør for strøm på køreturen. Batteriets kapacitet vil desuden passe dit behov over længere tid - selv når det begynder at blive slidt, af mange op- og afladninger. Derudover har du også taget højde for den påvirkning som frostvejr og minusgrader har på batteriets kapacitet. Det er ikke unormalt med en reduktion af rækkevidden på 20-30% om vinteren.  En fjerde fordel med extra kapacitet, er at du har bedre mulighed for at følge vores guide til at få det optimale ud af dit elcykel batteri. Dermed kan du spare penge og undgå unødige batteriskift.

Sådan holder du elcyklens batteri i topform

Vil du have størst mulig glæde af batteriet på din elcykel i lang tid fremover, bør du sørge for, aldrig at aflade batteriet helt, når udetemperaturen er 5 grader og derunder. Generelt set er det slet ikke en god idé at aflade batteriet helt.

Opladning bør altid udføres indendørs ved stuetemperatur, da batteriets celler på den måde har de bedste betingelser for en hurtig og effektiv opladning. Vælger du alternativt at oplade udendørs i garagen eller cykelskuret, må du sørge for at der er tørt og helst en temperatur over 10-15 grader.

Det er også en dårlig ide, at lade batteriet helt op hver gang, da det slider unødigt på battericellerne. Så undgå at efterlade batteriet i opladeren natten over. Sæt i stedet en timer på, der slår fra efter et par timer, inden batteriet er helt opladt. Det kræver lidt øvelse, men ved hjælp af batteriets indikator får du hurtigt en idé om hvordan du skal indstille timeren så niveauet havner på ca. 80%.

Du giver nemlig dit litium-ion batteri til din elcykel de bedste vilkår for en lang levetid, ved at undgå at aflade og oplade batteriet helt. Hold i stedet batteriniveauet på mellem 20 og 80 % og sjatoplad efter behov. Det slider mindre på cellerne i batteriet og øger antallet af gange, du kan oplade batteriet.

Eksempel:

En elcykel med et batteri på 10 Ah har en fuld rækkevidde på ca 50 km. Ifølge ”20-80% reglen” har du altså reelt 30 km til rådighed.
Med et dagligt kørselsbehov på f.eks 15 km, vil du have ca. 50% tilbage på batteriet når du kommer hjem. Derfor er det unødvendigt til at oplade batteriet helt til 100%, da dit behov er dækket ind med et niveau på 80%, eller hvad der svarer til et par timers opladning.

Se her hvordan du holder batteriet i topform.

Vælg kvalitet – men hvad indebærer det

Samsung, LG, Sony, Sanyo og Panasonic leverer alle battericeller i god kvalitet. Hver producent har adskillige celler med forskellige egenskaber som varierer alt efter formålet. Nogle fungerer særligt godt om vinteren, andre kan levere stor strømstyrke over længere tid, mens visse har en særlig lang levetid. Cellerne har betegnelsen 18650 og er lidt større end et helt almindeligt AA batteri.

De anvendes til mange formål, lige fra e-cigaretter, lommelamper, walkie-talkies, elbiler og elcykler for at nævne nogle stykker. Når flere celler serieforbindes opnås højere spænding og strømstyrke. Måden serierne sammensættes på, cellernes kvalitet og kapacitet målt i milliampere-timer / hours (mah) er afgørende for batteriets egenskaber. Derudover er prisen per celle også en faktor at tage højde for. Det kan derfor være ganske komplekst at vælge det mest optimale batteri til din elcykel. Så, selvom du køber en elcykel med et Samsung batteri, er det ikke en garanti for at du får det mest optimale batteri til dit behov eller din elcykel.

Køb dit nye batteri på Boxbike

Skal du købe nyt batteri til din elcykel, er det ikke nødvendigvis en god ide at købe et batteri af samme mærke og med samme kapacitet, som det du allerede har. Det er heller ikke sikkert din forhandler kan tilbyde et bedre batteri end det du oprindeligt fik med elcyklen. Det kan variere alt efter hvilken elcykel du har, og hvor og hvornår du har købt den. Ofte sælges visse elcykler og elektriske ladcykler med batterier af ringe kvalitet og med lav kapacitet for at holde prisen nede. Prisen på batteriet udgør nemlig en forholdsvis stor del af en elcykels nypris.

Da batteriet er afgørende for en elcykels funktion, er vi på Boxbike særligt opmærksomme på nøje at udvælge de helt rigtige battericeller, udfra grundige tests og erfaringer, og i forhold til hvad batteriet skal bruges til. F.eks er motoren på en el-ladcykel mere belastet end motoren på en almindelig elcykel, og behøver derfor battericeller som kan levere strøm nok til den extra belastning.

Er det første gang du køber elcykel og batteri – f.eks. fordi du overvejer at købe et elcykel-kit til din cykel – kan du regne dig frem til kapaciteten du skal vælge, ved hjælp af eksemplerne, vi har omtalt længere oppe på siden.

Har du spørgsmål om dit batterivalg

Synes du, det lyder indviklet at finde det rigtige batteri, står vi altid klar til at rådgive og vejlede dig. Vi har stor erfaring med mange forskellige former for cykeltyper, cyklister og deres individuelle behov. Så kender du den afstand, du skal tilbagelægge hver dag på din elcykel og kan fortælle lidt om den rute, du kører, kan vi oftest ramme helt præcist i vores anbefalinger.

Så ring eller send os en mail, kontaktinfo finder du på Kontakt os-siden. Så kommer vi med vores anbefaling til det rigtige batteri til netop dit forbrugsmønster.