Hvad koster en elcykel?

Prisniveauet for elcykler varierer og afhænger naturligvis af den enkelte elcykel-model, men typisk vil en elcykel koste et sted mellem 10.000 og 25.000 kr. En elcykel er altså – af gode grunde – dyrere end en almindelig cykel uden elmotor. Men når det er sagt, er en elcykel er ganske økonomisk fordelagtig sammenlignet med andre transportmuligheder.

Økonomiske fordele ved elcyklen

For rigtig mange er en elcykel et oplagt alternativ til bilen, bil nummer to eller offentlig transport som bus eller tog. Hvis du pendler og skal cykle en god portion kilometer til arbejde, vil elcyklen lette cykelturen og gøre den langt mere overskuelig grundet den ekstra kraft fra elmotoren.

Se vores udvalg af forskellige typer elcykler.

Selvom en elcykel hiver flere penge ud af budgettet end en almindelig cykel, så får du samtidig et transportmiddel som kan spare dig for biludgifter såsom brændstof, bilforsikring etc., hvis du vælger elcyklen frem for bilen. Benytter du dig til daglig af offentlig transport kan du både spare den daglige udgift samtidig med, at du kan nyde godt af motion og frisk luft på vej til arbejde – endda uden at du behøver at møde helt svedig og forpustet op.

Vidste du: at et batteri til en elcykel typisk har en levetid på mellem 3 og 6 år? Et batteri til en elcykel fås til alt mellem 1.000 og 8.000 kr., men de mest populære batterier fås til mellem 1.500 og 3.000 kr. Klik her og bliv klogere på de forskellige typer elcykel-batterier.

Med en elcykel følger naturligvis også udgifter, men de er ganske begrænsede sammenlignet med udgifterne til en bil. Elcyklen kræver naturligvis strøm, og så kan det selvfølgelig blive nødvendigt med service og reparationer, men ellers er der ikke øvrige økonomiske udgifter at bekymre sig om i forbindelse med køb af en elcykel.

Grøn transport med en elcykel

Der kan altså være rigtig mange penge at spare, hvis du vælger elcyklen frem for bilen. Og ikke nok med at det vil være godt for pengepungen; elcyklen er også et miljørigtigt alternativ, som forurener væsentligt mindre end en bil.

Der er altså flere gode grunde til, at elcyklen er blevet mere og mere populær de senere år – både økonomi, klima og helbred nyder nemlig godt af elcyklen.