Elcykel batterier
Elcykel opladere

FIND DEN RIGTIGE E-bike hos BOXBIKE.dk

Hos Boxbike.dk finder du et bredt udvalg af forskellige e-bike modeller. Uanset om du har brug for en traditionel elcykel, en ladcykel med elmotor eller et elcykel-kit til din almindelige cykel, finder du en løsning her hos Boxbike.dk. En e-bike kan være den optimale løsning i en række forskellige sammenhænge, f.eks. hvis du er afhængig af at kunne transportere dine børn til og fra børnehave i dagligdagen, eller hvis du har en længere cykeltur til arbejde. En e-bike kan dog lige så vel være smart til fritidsaktiviteter – er du glad for fart og natur, er en fatbike måske lige noget for dig. Herunder kan du læse mere om, hvad en elcykel er, og hvordan du vælger den helt rigtige elcykel for dig.

 

E-BIKES TIL ETHVERT FORMÅL

En e-bike - eller en elcykel - er det populære, miljørigtige og urbane transportmiddel, og så er den et godt alternativ til bilen eller bil nummer to. Du kan med fordel starte din søgen efter den rigtige e-bike her på Boxbike.dk. Vi sælger både traditionelle elcyklerladcykler med elmotor, foldbare elcykler, fatbikes og elcykel-kit, som anvendes til konvertering af traditionelle cykler til eldrift. Det smarte ved alle disse forskellige typer e-bikes er, at de på hver deres måde kan bidrage til at gøre din hverdag både nemmere og sjovere. Med en e-bike får du nemlig alle de gode ting ved cyklen som transportmiddel, blandt andet motion og frisk luft, samtidig med at du får et miljørigtigt transportmiddel, der kan give dig de nødvendige kræfter op ad bakke i modvind, regn og slud.

 

HVAD ER EN e-bike?

En elcykel, også kaldet en e-bike, er en helt almindelig cykel, der er påmonteret en eldrevet hjælpemotor. Elmotoren giver ekstra kræfter, f.eks. når du skal cykle op ad bakke eller i modvind, ligesom den også kan hjælpe til på lige vej. På ladcykler giver elmotoren ekstra god mening, eftersom ladcykler godt kan være noget af en udfordring at træde fremad, når først der er kommet læs på ladet. Det bliver nemmere og mere overkommeligt med en påmonteret elmotor. Særligt i det danske vejr, hvor vind, regn og slud ikke er en sjældenhed, kan en e-bike være fordelagtig – med en e-bike får du nemlig fortsat alle fordelene ved at tage cyklen - motion, frisk luft og miljørigtig transport - men du kan til enhver tid få aflastning fra hjælpemotoren, når du behøver det.

Udover selve cyklen består en elcykel af følgende:

 • Motor
 • Batteri
 • Styreboks / Controller
 • PAS-sensor. Display
 • Bremsesensor
 • Gearsensor (tilvalg)

HVILKEN ELMOTOR BRUGES NORMALT PÅ EN E-bike?

En e-bike er ikke blot én type cykel. Der findes en række forskellige typer e-bikes, hvilket også afspejles i sortimentet hos Boxbike.dk. Forskellen på de forskellige e-bikes er mange, og når du skal købe ny elcykel, er det ikke nok blot at tage stilling til, hvorvidt du har brug for en ganske almindelig elcykel, en ladcykel eller måske en fatbike – det er også nødvendigt at tage stilling til teknik og motortype. Hos Boxbike.dk finder du derfor også e-bikes med forskellige typer elmotorer. Overordnet set findes der nemlig to forskellige typer elmotorer til e-bikes:

 • Navmotor – Montering på for- eller baghjul. Økonomisk, enkel og driftssikker løsning.
 • Krankmotor – Montering mellem pedalerne. God trækkraft og effektiv, kan også monteres på ladcykler. Op til 1000 watt.

 

I det følgende kan du læse mere om de forskellige detaljer, der adskiller en e-bike med navmotor fra en e-bike med krankmotor.

 

NAVMOTOR TIL E-bikes

En navmotor på en e-bike sidder i hjulets nav. Motoren sidder oftest i forhjulet. Det er den mest almindelige løsning på de elcykel-kits, som vi sælger til almindelige cykler, da det gør det ekstra nemt at konvertere cyklen til eldrift. Du kan også få navmotorer, som sidder i baghjulet på din e-bike. Det giver bedre kraftoverførsel og anvendes oftest på foldbare elcykler og mountainbikes. Du kan også bestille et elcykel-kit med navmotor i baghjulet. Det kræver dog, at et eventuelt indvendigt gearsystem konverteres til udvendige gear, ligesom man også fjerner fodbremsen på cyklen, som erstattes med en håndbremse i stedet.

 

KRANKMOTORER TIL E-bikes

En krankmotor sidder i kranken på cyklen – det vil sige stykket mellem pedalerne. Det er en mere effektiv løsning, der giver dig en længere rækkevidde på elcyklen sammenlignet med en tilsvarende navmotor løsning, og det kræver ikke nødvendigvis en specialbygget cykelramme. Vores centermotorer kan nemt og enkelt monteres på stort set alle almindelige cykelrammer, hvormed din almindelige cykel omdannes til en elcykel. Fordelen ved en e-bike med krankmotor er, at krankmotoren giver et meget bedre moment på grund af mere direkte kraftoverførsel. Den er derfor den optimale løsning på en ladcykel, som ofte er tungere lastet end en almindelig cykel. Her er ekstra kraft fra starten nemlig at foretrække. Krankmotoren fungerer også på cykler med fodbremse, men disse kræver en speciel version, så vær opmærksom på det, når du bestiller.

HVOR STOR EFFEKT MÅ MOTORen på en e-bike have?

Ifølge cykelbekendtgørelsen må elmotoren på din e-bike højst have en effekt på 250 W, og den må desuden kun hjælpe, så længe der trædes i pedalerne. Det vil sige, at motoren på din e-bike udelukkende kan fungere, når du selv træder i pedalerne. Desuden har elmotoren på din e-bike en hastighedsgrænse på 25 km/t. Alle e-bikes i vores sortiment lever naturligvis op til disse krav. Det er dog muligt at få elcykler med en større motoreffekt, og desuden forventes en ny bekendtgørelse også at give mulighed for motorer på 500 W og til op til 1000 W til ladcykler.

 

HVOR LANGT KAN min e-bike KØRE PÅ EN OPLADNING?

Batteriet til din e-bike oplades ikke under kørslen, da det kræver opladning fra elnettet. Vi anbefaler, at du gå efter batterier med kvalitetsceller fra kendte mærker, når du køber batterier til din e-bike. Vi bruger primært batterier med særlige Samsung og LG celler til højtydende elmotorer og Samsung, LG og Velectro batterier til systemer under 500 W. Du kan læse mere om, hvordan du vælger det rigtige batteri til din e-bike her.  

Typisk rækker batterierne til din e-bike til mellem 30 og 80 kilometers kørsel. Hvor langt batteriet rækker i praksis afhænger dog af en række faktorer, såsom hvor meget du selv træder i pedalerne, terrænet, vejret, samt hvilket niveau elmotoren er sat til. Jo mere motorkraft du anvender, og jo mindre du selv træder, jo kortere bliver rækkevidden. Du kan med fordel vælge et batteri med større kapacitet til din e-bike, end du egentlig har brug for. Så er du nemlig på den sikre side om vinteren, hvor kapaciteten er lavere, og når batteriet begynder at blive slidt. Selv de allerbedste batterier har nemlig et kapacitetstab på 10-30 % om året, og faktisk har e-bike batterier i almindelighed et kapacitetstab på op til 50%.  Derudover er det værd at tænke på, at kapaciteten på batteriet til din e-bike altid er lavere om vinteren end om sommeren – du kan typisk forvente et udsving på 20-30%.

SÅDAN HOLDER du bATTERIet til din e-bike PÅ TOPPEN

For at passe så godt som muligt på batteriet til din e-bike, er der en række ting, du kan gøre. Skal batteriet til din e-bike holde sig på toppen længst muligt, må det ikke aflades helt, specielt ikke i frostvejr. Vi anbefaler desuden, at du aldrig oplader batteriet til din e-bike ved udendørstemperaturer under 5-10 grader. Undgå også at oplade batteriet til din e-bike til 100 procent hver gang, da det slider unødigt på batteriet – det er derfor en god idé ikke at efterlade batteriet til din e-bike i opladeren natten over. Hold i stedet batteriniveauet på mellem ca. 20-80 % og sjatlad ofte og ved behov. På den måde slides battericellerne i batteriet minimalt og batteriets levetid forbedres.

STYREBOKS OG DISPLAY til din e-bike

Styreboksen er den del af en e-bike, som kontrollerer elmotoren og styrer, hvor meget denne skal hjælpe til undervejs på din cykeltur. Den er oftest placeret i forbindelse med batteriet, men den kan også sidde andre steder på din e-bike. Styreboksen er forbundet til et display og betjeningspanel, som er placeret på styret på din elcykel. Den gør det muligt for dig at vælge mellem flere forskellige niveauer og på den måde styre, hvor meget elmotoren på din e-bike skal hjælpe til, imens du cykler. Det tilhørende display giver oplysninger om resterende batterikapacitet, hastighed og tilbagelagt distance, så du kan holde øje og have overblik over alting undervejs på din cykeltur.

PAS-SENSOR, BREMSESENSOR OG GEARSENSOR til din e-bike

En elcykel eller en e-bike er udstyret med en række forskellige sensorer, som holder øje med, hvorvidt du træder i pedalerne, bremser eller skifter gear. Den sensor, som holder øje med, om du træder i pedalerne, kaldes for en PAS-sensor. Den er lovpligtig og afbryder motoren, hvis du stopper med at træde i pedalerne på din e-bike, når du cykler. Bremsesensoren er en ekstra sikkerhed, der slår motoren fra, så snart du aktiverer bremsehåndtaget på elcyklen, hvilket kan give dig en kortere bremselængde. Til din e-bike kan du også få en gearsensor, der slår elmotoren kortvarigt fra, hver gang du skifter gear. Derved slides gearsystemet mindre og du får et problemløst gearskifte.

HVILKEN TYPE E-bike SKAL JEG VÆLGE?

Uanset hvilken type e-bike du vælger, er der en række ting, som er vigtige at forholde sig til. Blandt andet er det centralt, at du overvejer følgende i forbindelse med dit valg af e-bike:

 • Batterikapaciteten på din e-bike rækker 15-30% længere end den daglige distance, du forventer at tilbagelægge.
 • Batteriets celler er af et anerkendt mærke som desuden passer til motorens effekt.
 • Funktioner og indstillingsmuligheder svarer til dine behov.

 

Endvidere er det vigtigt, at elcyklens udformning passer til den brug, du har for øje. Her kan du læse mere om de forskellige elcykel-typer, og hvordan du vælger den rigtige: