Få det optimale ud af din elcykel

Selvom fordelene med en elcykel er mange, er det værd at tænke på, den i store træk blot er en almindelig cykel med hjælpemotor. Motoren hjælper dig på cykelturen, så det bliver overkommeligt at vælge cyklen oftere og over længere strækninger end normalt. Du kommer altså hurtigere frem, uden at blive svedig og udmattet undervejs. Nedenfor finder du et par ting du bør være opmærksom på, for at få det optimale ud af din elcykel.

TRÆD I PEDALERNE:

For at elcyklen skal fungere optimalt, er det nødvendigt at du samtidig træder i pedalerne. Det at du hjælper til i pedalerne gør en stor forskel. Det har desuden stor betydning for rækkevidden, som bliver markant længere.

BEGRÆNSET EFFEKT PÅ HJÆLPEMOTOREN:

Da elmotoren på en elcykel typisk har en begrænset kontinuerlig effekt på 250 watt, (ifølge cykelbekendtgørelsen) er det vigtig at give elmotoren de bedste arbejdsbetingelser for at undgå motoren overbelastes og beskadiges. Det er særligt vigtig på ladcykler som vejer mere end almindelige cykler, som 250 watt motorer egentlig er designet til.

Controlleren er oftest konstrueret sådan at den går i stykker inden elmotoren gør det. På sin vis, er det en indbygget sikkerhedsforanstaltning, da det er billigere at skifte controlleren fremfor hele motoren.

SÅDAN UNDGÅR DU AT BESKADIGE MOTOREN PÅ DIN ELCYKEL:

Uanset om din elcykel motor er en navmotor eller krank / center motor, på 250 watt eller mere, bør du være opmærksom på nedenstående:

  • Sørg for at holde korrekt dæktryk på din elcykel – jo nærmere max. jo bedre.
  • En elcykel er en cykel med hjælpemotor. Træd derfor i pedalerne.
  • Vælg altid et passende gear. Elmotoren fungerer bedst med middel til høje omdrejninger.
  • Lyder motoren anstrengt, så skift til et lavere gear og træd mere i pedalerne.
  • Kører du med tung last eller opad bakke, så vælg altid så lavt gear som muligt.
  • Skift til lavere gear inden du begynder at kører opad bakke. Kører du i for højt gear, er der større risiko for at motoren overbelastes.
  • Kører du med centermotor bør du undgå at træde i pedalerne, når du skifter gear.
  • Har du monteret et gashåndtag, brug det da med omtanke, da det kan overbelaste motoren så den beskadiges.
  • Montering af gashåndtag er på eget ansvar og medfører som udgangspunkt at garantien på controlleren / styreboks bortfalder.


Det er vigtigt du følger vejledningen for at opretholde garanti og reklamationsret.
Beskadiges controlleren på din elcykel eller elcykel kit, vil vi som udgangspunkt formode du ikke har fulgt ovenstående retningslinjer.